You are currently viewing „Историята на Купата“ стъпи на книжния пазар

„Историята на Купата“ стъпи на книжния пазар

Луксозното енциклопедично издание „Историята на Купата“ от Теодор Борисов стъпи на книжния пазар. Проектът на Sesame е първата книга, посветена на турнира, у нас. Тя събира на едно място не просто фактите за всеки един сезон от 1938 г. насам. Тя е летописът на Купата. С факти, история и разкази. Мигове от една 85-годишна футболна романтика. Такива каквито са. Носещи изключително богата палитра от фактология и пренасящи ни в едно позабравено време на футболни джентълмени.

Историята на Купата на България е богата както на паметни моменти, така и на легендарни играчи, допринесли за наследството на турнира. Памет, която до този момент не бе намерила своя документален пристан.

„Този труд е не само първият по рода си, но и събира в себе си изключително богата палитра от информация, до която читателите не са се докосвали досега. „Историята на Купата“ улавя по много точен начин духа и романтиката на турнира. Надпревара, която винаги е носела много емоции и е минала през много етапи на развитие. През последните години, Българската професионална футболна лига работи изцяло в посока популяризирането на формата и за мен е истинско удоволствие, че с генералния спонсор Sesame продължаваме заедно тази линия. Защото в крайна сметка, бъдеще можем да градим тогава, когато се отнасяме с почит към миналото и историята на българския футбол“, сподели във връзка с излизането на книгата президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов.

Този турнир осигурява единствената възможност за феновете в Съединение, Банско или Балчик да гледат техните любимци в сблъсък с водещите отбори в страната. Отбори

като Чепинец (Велинград), Чирпан, Миньор (Бухово) и Септември (Симитли) през годините доказват, че в рамките на един мач всичко е възможно и библейският сюжет за Давид и Голиат не е само обикновено коментаторско клише. Надпреварата  е толкова богата, че всеки може да намери своята история в нейната съкровищница. Сега тя е ваше достояние и се надяваме, че чрез книгата ще откриете „магията на Купата“, разкрива от своя страна авторът Теодор Борисов.

Книгата „Историята на Купата“ може да бъде открита в големите вериги, а онлайн е налична в магазина на издателство Мусагена, които застанаха зад проекта.