You are currently viewing “Лудогорец” детронира “Левски”

“Лудогорец” детронира “Левски”

 

„Лудогорец“ детронира носителя на Sesame Купа на България “Левски” след победа с 2:1 в Разград в 1/8-финалния двубой . Точен за “сините” в 61-ата минута бе Уелтън, а за домакините се разписаха Тиаго в 69-ата и Текпетей в 79-ата.

Уелтон отне топката от играч на Лудогорец в 5-ата минута и подаде на Георги Миланов, който веднага стреля от границата на наказателното поле на домакините, но слабо и право в ръцете на Симон Слуга.

Няколко секунди по-късно Роналдо с глава продължи топката към Уелтон, който надбяга Оливие Вердон, но стреля много неточно в аут.

След центриране в наказателното поле на Лудогорец в 11-ата минута Георги Миланов стреля с глава, но право в ръцете на Слуга.

В 18-ата минута Хосе Кордоба се свлече на терена след съприкосновение с Бърнард Текпетей, което остана без санкция от страна на съдията Георги Давидов. ВАР също не се намеси в тази ситуация, въпреки че топката беше далече от двамата футболисти.

Уелтон направи добър пробив в 21-ата минута, след което стреля опасно, но Симон Слуга внимаваше и успя да спаси.

Якуб Пьотровски получи жълт картон в 24-ата минута за нарушение срещу Филип Кръстев.

Левски организира опасна атака в 35-ата минута, Уелтон навлезе в наказателното поле на Лудогорец и стреля, но встрани от вратата на Симон Слуга. 

Бърнард Текпетей отправи много силен удар от разстояние в 39-ата минута, но Пламен Андреев внимаваше, плонжира и успя да избие.

Левски организира добра атака в първата минута на добавеното време на първата част. Цунами проби по левия фланг, след което подаде към Георги Миланов, който стреля опасно, но Симон Слуга успя да спаси. След това Антон Недялков изпревари Роналдо, избивайки топката в корнер.

Левски направи сериозен пропуск в 51-ата минута. Уелтон демонстрира скоростта си срещу Пластун и нахлу в наказателното поле на Лудогорец, след което вместо да стреля потърси Роналдо, но той не успя да засече топката.

Левски поведе с 1:0 срещу Лудогорец в 61-ата минута. Роналдо подаде на Цунами, който центрира в наказателното поле на домакините, където Уелтон бе изпуснат и отблизо успя да засече топката и да я вкара във вратата на Симон Слуга.

Лудогорец успя да изравни резултата в 69-ата минута. Якуб Пьотровски надигра Цунами и центрира по земя в наказателното поле на Левски, където Игор Тиаго бе изпуснат от Хосе Кордоба и отблизо прати топката във вратата на Пламен Андреев. 

Три минути по-късно Бърнард Текпетей проби по левия фланг, след което опита да центрира в наказателното поле на Левски, Ван дер Каап успя да застане на пътя на топката, която рикошира в неговяи крак, а след това и в едната му ръка. Играчите на Лудогорец имаха претенции за дузпа, заради което наобиколиха главния съдия Георги Давидов, но ВАР не се намеси и бе прието решението на арбитъра, който пусна играта да продължи.

 

Игор Тиаго стреля с глава в 75-ата минута, но неточно в аут.

Левски опасно контраатакува в 77-ата минута. Уелтон направи добър спринт и стреля от границата на наказателното поле на Лудогорец, Симон Слуга плонжира и успя да избие топката в корнер. 

Лудогорец осъществи пълен обрат в мача в 79-ата минута. Бърнард Текпетей стреля от около 20 метра, Пламен Андреев не се намеси по възможно най-добрия начин, топката премина под лявата му ръка и влезе във вратата му за 2:1.

Две минути по-късно Ван дер Каап отправи далечен удар, който Симон Слуга отрази без проблеми. Няколко секунди по-късно Слуга се наложи да плонжира, за да избие в корнер удара на Хосе Кордоба.

В 84-ата минута Цунами получи топката в наказателното поле на Лудогорец и стреля, след което топката срещна ръката на Оливие Вердон и излезе в корнер. Съдията Георги Давидов посочи ъглов удар за Левски, но ВАР се намеси и привика Давидов, за да преразгледа ситуацията. След като разгледа внимателно случилото се в наказателното поле на Лудогорец, Георги Давидов свири дузпа за Левски.

Хосе Кордоба изпълни дузпата в 90-ата минута, но прати топката високо над напречната греда в аут.

Съдията Георги Давидов даде 10 минути добавеното време на двубоя.

В шестата минута на добавеното време на мача Цунами сложи топката на главата на Патрик-Габриел Галчев, който стреля, но над напречната греда в аут.

Лудогорец – Левски 2:1

0:1 Уелтон 61′

1:1 Игор Тиаго 69′

2:1 Бърнард Текпетей 79′

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 7. Георги Миланов, 8. Андриан Краев, 17. Уелтон, 18. Роналдо, 23. Сонко Сундберг, 30. Филип Кръстев, 33. Хосе Кордоба, 88. Марин Петков

резерви: 99. Иван Андонов, 4. Нейтън Олдър, 10. Ивелин Попов, 12. Абдулахи Шеху, 14. Илиян Стефанов, 22. Патрик-Габриел Галчев, 27. Асен Митков

старши треньор: Станимир Стоилов

съдия: Георги Давидов