You are currently viewing Прекратен мач и звучна победа със 7:0 в битките за място в Sesame Купа на България

Прекратен мач и звучна победа със 7:0 в битките за място в Sesame Купа на България

Срещата за излъчване на представител на Пернишка област в турнира Sesame Купа на България между местните Металург и Миньор не завърши, тъй като на терена нахлуха феновете на “жълто-черните”. Това се случи пет минути преди края на редовното време при резултат 1:0 за Металург, който се състезава в четвъртото ниво на футбола – “А” областна група и поради тази причина беше и домакин на двубоя.

Предстои БФС-Перник да се произнесе по случая, но най-вероятно ще присъди служебна победа 4:0 на металурзите. Представителят на област Перник ще играе още баражи за определяне на отборите от Югозападната зона за същинската част. Общо шест регионални представители в тази Зона ще спорят за четири места.

В други двубои от турнира във финала на област Враца Септември 98 (Гложене) победи Локомотив (Мездра) с 2:1, в област София (столица) Национал се наложи над Обеля сити с 3:0 (2:0), а в полуфинални срещи на област София Ботев (Ихтиман) би Чавдар (Етрополе) с 2:1, докато Блкан (Ботевград) се наложи с 4:1 над Рилски спортист. В област Пловдив на полуфинална фаза Атлетик (Куклен) спечели с 3:1 срещу Асеновец (Асеновград), а Спартак (Пловдив) победи Гигант (Съединение) с 4:1. В битка за област Хасково Свиленград отстъпи с 1:2 на Димитровград 1947, а във финал за област Стара Загора Чирпан 1929 бе надигран от Розова долина (Казанлък) с 3:1.

В двубоя за област Сливен Загорец (Нова Загора) удари със звучното 7:0 Самуил 2006 (Самуилово), а в полуфиналите на област Бургас Поморие загуби с 1:3 от Созопол.

На 25 август (петък) от 11:00 часа в Национална футболна база Бояна пък ще се тегли жребият за Втори кръг на предварителната фаза на турнира.

Отборите от Втора лига на България влизат в борбата за Sesame Купа на България, като в тази фаза на турнира участват общо 32 отбора, които ще бъдат разпределени в две урни.

В Първа урна влизат 16 представители на Втора професионална футболна лига (без дублиращите отбори).

Във Втора урна влизат 16 отбора, които са се класирали от Първи кръг на предварителната фаза (по 4 представителя на всеки Зонален съвет – София, Пловдив, Варна и Велико Търново).

Жребият определя 16 двойки, в които присъстват по един отбор от Първа и един от Втора урна. Домакин на срещата е отборът от Втора урна.

Победителят се излъчва в една среща съгласно условията на чл. 19, ал. 1, ал. З, ал. 4 и ал. 5. на Наредбата за първенствата и турнирите на БФС и се класира за финалната фаза на турнира.

Мачовете ще се играят в периода 6 – 13 септември 2023 година.